5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yazın Masum Rengi…

Ten rengi tonları bu sezon koleksiyonlarına ilham veren etkin renk yelpazesini oluşturuyor. Cıvıl cıvıl renklerin yanı sıra yumuşacık pembeler ve bej tonları, çiçekler, danteller, taşlar ve fiyonklarla bezenmiş tasarımlarla masum ve sevimli güzelliğin yansımalarının alt yapısı oluşturmaya başladı bile!
Baharın parıltısı, doğanın uyanışı, yüzlerimize yansıyan gülümseme ve soft renkler… Severek takip ettiğim “Sea of shoes” blogundan bir fotoğrafla başlamak istedim.


Danteller, tüller, çiçek desenleri dedik, buyurun işte. Günlük yaşamımızda artık vazgeçemediğimiz detaylardan olan danteller bu renkle birlikte kullanılınca çok zarif bir görüntü kazanıyor. Jason Wu tasarımı elbisenin, Stella Mc Cartney imzalı bluzun, Forever 21 marka eteğin dantel detaylarıyla ne kadar zengin bir görüntü kazandığı gözden kaçmıyor. Bazı tasarımlarda ise sadece tüllerden yapılmış detaylar var. Ayakkabıları da en alt soldan Valentino, Givency, Nina Ricci ve onun hemen üzerinde Fendi’den sizler için seçtim. Chanel çiçekli hasır çanta bu sezon ön plana çıkacak hasır modasını yansıtan özel tasarımlardan biri… Bu hasır konusuna materyal odaklı bir yazı ile değinmeyi planlıyorum ilerleyen yazılarımda o yüzden şimdilik detay yok. Çiçekli Nina Ricci broşlar ve tül detaylı Robert Rodriguez tasarımı kolye ise aksesuarlarımızda bu renkleri nasıl görebileceğimize dair küçük detaylardan seçmeler sadece


Bu renk tek başına hareketlendirilmiş kumaşlar veya yalın formlarla da karşımıza çıkıyor. Sade tasarımlar bu tonlara uygun taşlı ürünlerle canlanıyor ya da üzerindeki ufak altın rengi detaylarla zenginleşiyor. Lanvin elbise, Ranjana Khan bilezik, Kenneth Jay Lane yüzük, Vivienne Westwood imzalı çanta, Fendi çanta, Marni marka yaka şeklinde kolye, yalın ürün ve taşlı kombinasyonları biraz olsun anlatabilmek için seçtiğim ürünler arasında. Bu renk farklı deri çeşitlerinden üretilmiş ayakkabılarda göz kamaştırıcı. Rugan ve süet ürünler gerçekten beklediğimden daha farklı bir hava kazanmış. Louis Vuitton, Calvin Klein ve iki adet Sergio Rossi tasarımı…


Bir de can alıcı renklerden veya iddialı detaylarının hayat verdiği tasarımlar var. Bu yazımda da Alexander Mc Queen imzalı elbiseler ve ayakkabı ile tasarımcımızı anıyoruz. Ruhu şad olsun! Marni çanta, kırmızı altının bu ürünlere yakınlığını vurgulamak için özellikle seçtiğim D&G saat, yine kırmızı altın ve pembe kuartzlarla bezenmiş Pomellato marka yüzük ve son olarak da kemer ve zincir detayı ile ilgileri üzerine çekebilecek Lanvin tasarımı ayakkabı.


Geçen sezonun hippi modasının etkileri ufak tefek de olsa devam ediyor. Salkım saçak, kimi zaman örgü detaylı ürünler bunun en güzel göstergeleri… Fiyonklar da olmazsa olmaz! Emilio Pucci çanta, Yves Saint Lauren yüzük, Thakoon marka ayakkabı, Nina Ricci çanta ve Aldo marka sandalet.


Rahat olsun, şık olsun, spor olsun, benim olsun mu diyorsunuz? :) Sizleri de unutmadım gençler, inciler, deriler, babetler, spor ayakkabılarda var tabi… Stella Mc Cartney imzalı bileklik, Louis Vuitton spor ayakkabı, Michael Kors saat, Forever 21 babet, Majorica marka incili yüzük ve kolye ve Kenneth Jay Lane tasarımı mercan taşlı küpelerle bugünlük benden bu kadar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder