2 Aralık 2010 Perşembe

Olmazsa Olmazlardan Kürkler...

Yılbaşı yaklaşıyor, son bir ay :) Kış önümüzdeki haftadan itibaren soğuk yüzünü iyice göstermeye başlayacak bu hafta dinlediğimiz hava durumuna göre… Dışarı çıktığımızda soğuk havanın etkisiyle irkiliyor ama her yerde karşımıza çıkmaya başlayan kürk detaylarıyla içimiz ısınmaya başlıyor şimdiden...

Bu yumuşacık tüyler sadece mont olarak değil, aksesuarlarda, yeleklerde, çizmelerde, botlarda, ayakkabılarda kısacası her yerde… Herkes çoktan gardırobuna bir kürk yelek ilave etmiştir. Ben henüz karar veremedim uzun mu yoksa kısa yelek mi tercih etsem? Ama beyaz ve kahve tonlarında iki adet alacağımdan şüphem yok:)
2010-2011 sonbahar-kış koleksiyonlarında sıklıkla karşılaştığımız kürkler… Kimi zaman sadece kürkün ön planda olduğu, kimi zaman ise detaylarda gizlendiği tasarımlar vitrinleri süslüyor. Siyah, beyaz, kahve ve gri tonları ağırlıklı olmak üzere koleksiyonlarda yerini alan bu materyal tek renk olarak karşımıza çıktığı gibi bazen hayvan derisi desenleri, bazen çiçek desenleri, bazen de çarpıcı renklerle göz dolduruyor.

Kürkün ön planda olduğu birkaç tasarımı sizler için seçtim. Dolce&Gabbana çanta, Yves Saint Lauren marka çanta, Bruno Frisoni tasarımı ayakkabı, Marc Jacobs imzalı çanta, Louis Vuitton kolye ve Nina Ricci çanta en üst sırada soldan sağa yer alıyorlar. Büyük çizme severek takip ettiğim markalardan Michael Kors’ ait. Celine imzalı ayakkabı ve çanta, Christian Dior marka çanta ve Emilio Pucci imzalı çanta ise ikinci sırayı dolduruyor. En alt sırada yer alan desenli örnekler ise soldan sağa Dolce&Gabbana, ortadaki iki çanta Fendi ve sonuncusu da Marni imzalı…


Kürkün detayları süslediği tasarımlara göz atalım birazda… En üst sıradan başlayarak ilerleyelim ilk sıradaki tasarımlar Christian Louboutin imzalı… Tek renk kullanımının yanına hayvan desenli kürkleri de ekleyen tasarımcı renkli taşlarla hareketlendirdiği tasarımları sunuyor bizlere… Trussardi 1911 den iki ayakkabı ve çanta seçtim ikinci sırada sizler için. Kısa botlardaki bu detayların yarattığı farklı hava göz kamaştırıyor. Çantada ise militer havanın kokusunu hissederken yine kürkün zarafeti karşımıza çıkıyor… 3.sırada sizlere sunduğum Ralph Lauren botları ise militer temanın havasını yansıtan tasarımlardan... Manolo Blahnik de detaylarda kürk tercih edenler arasında 4.sıradaki tasarımlarıyla… Ve son sırada da renklendirilmiş kürk detaylarıyla Diane Von Furstenberg tasarımları var.



Detaylarda kullanılan kürklerin yer aldığı tasarımlar arasında Yves Saint Lauren ürünlerini ayrıca sunmak istedim. Gerçekten hayran kaldım diyebileceğim tasarımlar…




Capcanlı renklerin göz kamaştırdığı tasarımlar ise Roger Vivier koleksiyonundan…



Kıyafet detaylarına pek girmediğim bu yazıda malzemeyi ön plana çıkartan ve pırıltılarıyla göz kamaştıran koleksiyonuyla sadece Chanel tasarımlarına yer vermek istedim. Kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda kullanılmış bu detayların fotoğraflarının yanı sıra sizlerle Susan Tabak’ın yorumlarının olduğu videoyu da paylaşmak istiyorum. Bu videoda sadece Chanel defilesi ve yorumları değil aynı zamanda, kürk detaylarının karşımıza çıktığı ve daha çok militer tema ile gotik tarzın yansımalarını ilham verdiği Yyves Saint Lauren koleksiyonu ve yine kürk detayların yanı sıra füme grilerin göz doldurduğu Guy Laroche defilesi ve yorumları da sizlerle olacak. Buyrun işte video linki :
http://www.vimeo.com/10131059 ve aşağıda da Chanel defilesinden ve koleksiyonundan fotoğraflar...

Her zamanki gibi bu detay da her yerde, beyaz perdeye de gözümüzden kaçmıyor… Narnia Günlükleri serisinin 3. filmi 10 aralık 2010 da vizyona girecek “Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” adlı sinema filminin afişini sizlerle paylaşarak yazımı sonlandırıyorum.