30 Nisan 2010 Cuma

Yine Yeni Yeniden Hayvan Derileri…

2 yıl önce ortalığı kasıp kavuran Afrika ve Safari temalarının ardından, hayvan deri desenlerinin daha sanatsal yaklaşımlarla tasarımlara yeniden ilham vermeye başladığını görüyoruz. Kahverengi altın kaplamasının da vitrinlere girdiği o dönemden beri bu trendin etkisini hala hissediyoruz. Klasikleşmiş leopar ve yılan derilerinin yanı sıra zebra deseni de birçok tasarımcıya ilham veriyor. Bu yaz yine vitrinlerde yavaş yavaş kendini göstermeye başlayan hayvan derilerinin asıl yansımalarını 2011 kış sezonunda göreceğiz. Şimdiden söylemesi…

Alexander McQueen’ in koleksiyonu oldukça baştan çıkarıcı… Bu çarpıcı koleksiyonun reklam çekimleri de koleksiyona yakışır şekilde etkileyici… Yılan derisini hiç böyle görmediniz! Ürünler için sanat eseri dersek abartmış olmayız sanırım. Alexander McQueen ilkbahar-yaz 2010 koleksiyonundan yansımalar…


Klasik leopar deseni her zaman kendi yerini koruyan desenlerdendir... Genellikle vahşi kadının sembolü olan bu desen çoğu kişi tarafından iç çamaşırı deseni olarak benimsenmiş olsa da çanta, ayakkabı, terlik, eşarp gibi birçok ürün üzerinde karşılaşabiliriz aslında bu desenle, artık kabul edin lütfen :) İste klasik leopar desenli ürünlerden sizin için seçtiklerim… Milly marka kolye, Pono tasarımı bilezik, Prada kemer, Diane Von Furstenberg imzalı eşarp, Christian Louboutin ayakkabı, Alexander Wang sandaletleri, Pedro Garcia imzalı ayakkabı, Elise Overland tasarımı gömlek, Crocs babetler, Charlotte Olympia marka ayakkabı ve Marc Jacobs bilezik.


Zebra deseni diğer desenler kadar ön planda olmasa da göz dolduruyor. John Hardy imzalı kolye, bilezik ve küpelerle Michael Kors imzalı çantayı sizler için seçtim.


Ve işte yılan derisi! Yılanlarla aram hiç iyi olmamasına rağmen bu desen favorilerim arasında! İşte şık öneriler… Michael Kors imzalı çanta, Kenneth Jay Lane tasarımı kolye ve bilezik, Cavalli eşarp, Alexis Hudson çanta. Ayakkabılar ise Loeffer Randall, Michael Kors, Alejandro Ingelmo ve Tod’s tan…


Bu yılan derileri sezonun gözdeleri pembe ve bej tonlarıyla birleşince son derece zarif görünüyor bence… Ne dersiniz? Christian Louboutin, Michael Kors, Miu Miu, Marc Jacobs ve Lanvin çanta en güzel örnekler arasında diye düşünüyor ve sizlerle paylaşıyorum.


Bir de sezonun cıvıltısını yansıtan tasarımlar var, canlı renklerin ön plana çıktığı, farklı desenlerin birleşimiyle fark yaratan, taşlarla süslenerek ışıldayan tasarımlar. Olmazsa olmaz tabi… Buyrun bakalım iddialı ancak gayet rahat kullanılabilecek olan aksesuarlardan derlemeler… Üst sıradaki ayakkabılar Fendi, Santoni, Nine West, Bebe ve Nicholas Kirkwood imzalı. Orta sırada ise Diane Von Furstenberg tasarımı çanta, Colin Stuart marka terlikler, Jimmy Choo çanta, Giambattista Valli elbise ve yine Jimmy Choo imzalı iki farklı çantayı görüyoruz. En alt sırada ise Marc Jacobs bilezik, Jimmy Choo, Sonia Rykel, Mulberry ve Versace marka çantalarla yazımı sonlandırıyorum.

4 yorum:

  1. Hacıcım leopar desenlerini sürekli iç çamaşırı üzerinde algılayan arkadaşlardan örnek verebilir miyiz? :)
    Bir de McQueen ölmeden önce mi yapmış bu tasarımları yoksa yancılarının markayı devam ettirmesi mi?
    Bilgi alabilirsek :):):)

    EN-US X-NONE X-NONE...

    YanıtlaSil
  2. Hacıcım çamaşır konusuna bazı açık hava meraklısı arkadaşlar diyip, konuyu kapatsak, sunroof arkadaşımız biraz alıngan biliosun :)
    Tamam herşeyi biliyorsun, bilmeyenlerle hemen dip not olarak paylaşalım; McQueen moda dünyasında genç yaşlarda güzel projelere imza atmış bir tasarımcıydı. Gucci Group dahilindeki markanın kreatif direktörü olan başarılı tasarımcı, 11 Şubat 2010' da intihar ederek hayata veda etmişti. Annesinin kendisinden bir ay önce gerçekleşen ölümünden kaynaklı ağır depresyon geçirdiği söylentilerini de gazetelerde okumuştuk. Bu koleksiyonu ölmeden önce yapmıştı, ancak marka devam eder, sonuçta Gucci Group dahilinde bir marka söz konusu;)

    YanıtlaSil
  3. Hacıcım tenk yu for informeyşın :)
    Bu arada son cümlemi bir yerlerden hatırlarsın belki, X-NONE olan.. :)
    Gene hata vermiş hacıcım senin risınt post, kronike bağlamış :):)

    YanıtlaSil
  4. süper parçalar özellikle alexander mcqueenler ve alexander wang ayakkabılar.arzu nesnesi

    YanıtlaSil