17 Mart 2010 Çarşamba

Detaylara Dikkat!

Trend akımları, sadece moda dalında değil, birçok sanat dalıyla gizli bir iletişim içinde…
Bazen farkına varmasak da, yayınlanan kitaplar, izlediğimiz filmler, gezdiğimiz sergiler, kısaca sanatı hissettiğimiz her alanda trend akımlarının izlerini takip edebiliyoruz.
Örneğin geçen yıl tüm dünyayı kasıp kavuran ve hala etkilerini hissettiğimiz “Hippie chic” modası… Barney’s in Christmas vitrininden, dünyaca ünlü sanatçıların kıyafetlerinde ve sonunda da inanılmaz keyif alarak izlediğim Mamma Mia müzikaliyle hayatımızın bir parçası oldu! Herkes sallantılı, çiçek figürlü, kalp formu, barış sembolünü içeren aksesuarları eminim kullanmıştır.

Amerika’da başlayan ve Avrupa’ya gelip, her yanımızı saran bu akımlar tekrar Amerika’ya dönüyor ve sonlanıyor…

Gelin bunu biraz açalım…
Tiffany’nin anahtar koleksiyonuyla geçtiğimiz yıl başlayan serüvenle anahtar formu birçok koleksiyonun vazgeçilmez figürü haline geldi… Anahtarlar, kilitler, anahtar delikleri ile devam eden serilerin haftasonu izleme fırsatını yakaladığım Alice in Wonderland filminin gelişiyle bu yazda etkilerini göreceğimiz kesinleşti diyebilirim.

Çağdaş filmin dahilerinden olarak tanınan Tim Burton’un bu filmiyle birlikte moda haftalarında ve tasarımcıların özel koleksiyonlarında Alice’ten ilham alan parçalar boy gösteriyor.
Bu filmden yakaladığım bazı detayları sizinle paylaşmak istiyorum, vitrinlerde de görmeye başladık ve devam edeceğiz, hazırlıklı olun! Tavşan formları, yumurtalar, iskambil kağıtları, zar, krallığı sembolize eden detaylar, saatler, güller, kırmızı-beyaz-turuncu-yeşil-turkuaz ve mor renkler…




Stella Mc Cartney imzalı sınırlı sayıda üretilmiş olan koleksiyondan parçalar...



Tom Binns, Michelle Obama’nın da tercih ettiği tasarımcılardan biri… Ve Alice Harikalar Diyarında koleksiyonuyla karşımızda…



Laura Nocco imzalı kolyeler ve Lana’nın kolye uçları…



Swarovski’nin “Çay Partisi” isimli koleksiyonunda dört adet tasarım yer alıyor.



Autore’ye ait kolye, Boucheron’un kirpi figürlü yüzüğü, Sho’nun iskambil kartlı tasarımları…



Dior’un son koleksiyonu olan “Coffet de Victoire” koleksiyonundan bazı parçalar aşağıda… Detaylara dikkat lütfen; tavşan, kirpi, tacıyla birlikte kurbağa figürü…



Pasquale Bruni yüzükleri, biliyorum bunlar çok yeni tasarımları değil, ama konseptin hayatımızda var olduğunu hatırlamamız için ekledim!

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bir nokta var; Alice in Wonderland filmi üç boyutlu olarak sadece Türkçe dublajlı olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor. Nedenini anlayamadım… Ben filmleri orijinal dilleriyle izlemeyi tercih ettiğim için, eminim benim gibi birçok kişiyle birlikte üç boyut teknolojisinin bu görsel şovundan mahrum kaldım. Gerçekten sinir bozucu bir durum… Ama filmi keyif alarak izledim! İzlemenizi tavsiye ederim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder